Ny Förbundskapten

Vi vill självklart graturela vår tränare Curt Söderström till att få ta över förbundskaptensrollen för Sveriges damlag framöver. Men han kommer att leda oss säsongen ut och tillsammans ska vi avsluta denna säsong på ett förhoppningsvis fantastiskt sätt!

Givetvis är det blandade känslor att han lämnar oss. Men vem vet, en vacker dag kanske någon/några spelare får spela för honom igen och då i en blå/gul dräkt!










TOPPMÖTE, WARBERG IC - IK SÖDRADAL

Vi spelade en riktigt spännande match igår mot Södra dal som sägs vara en tidig seriefinal. Men det alla ska veta är att det återstår en halv säsong så det finns mycket mer poäng att spela om!

Det var igår vi tog emot serieledarna SödraDal med mycket folk på läktaren och det var två taggade lag stod mot varandra inför årets sista match. Tre poäng behövdes för att vi skulle gå till juluppehåll och ligga överst i serien.

Det syntes på plan att båda lagen verkligen ville vinna den här matchen, det var hårda närkamper och stundtals mycket fin innebandy med kvalitéts räddningar, fina kombinationer och snygga mål!
Det var vi som höll i taktpinnen matchen igenom, med lite mer effektivitet hade vi kunnat få betydligt mer utdelning men istället gjorde södradal det svårt för oss att få in bollen och matchen höll liv in i det sista.

I sista perioden visade vi genom fortsatt bra tålamod och fart i spelet att vi tillslut skulle få utdelning, Madde gör 3-1 i den 13 minuten och sedan stänger Mårtensson matchen i den 15 min med sin 4-1 fullträff. 
Vi spelade av matchen men ger bort ett väldigt enkelt mål i den 18 min till södradal vilket innebar 4-2 men som tillslut fick se sig besegrade utav Warbergs damer! Glädjen var enorm och nu leder vi äntligen serien för första gången. En bättre julavslutning går inte att få!

Vi tackar alla supportrar för allt stöd och hoppas få se er återigen efter jul, vi behöver er!


Dagens plus går till:

*** Helena Andersson
**  Malin Arneson
*  Cattis "Katten" Arbelius







Merry Christmas and Happy New Year!



We wish you all, Merry Christmas And A Happy New Year!








Lika som bär!


Catrin Arbelius inför IK Södra Dal

Namn: Cartin Amanda Arbelius
Nr: 6
Position: Forward
Civilstatus: Singel och sökande
Smeknamn: Abbe och Katten, även Cattis ibland
Stjärntecken: Skorpion

10 snabba med med Cattis:

Warberg IC/Pixbo Wallenstam - Warberg IC
Rosa/Blått - Blått
Tjuvarnas jul/Mysteriet på Greveholm - Mysteriet på Greveholm (min favorit)
Lugg/Inte lugg - Lugg (Speciellt på Ebba)
Ferraribilar/Hallonbåtar - Usch... CHOKLAD!
Exel/Zone - Exel
Lillan/Melitta - Lillan
(Julmust) Apotekarnas/Nygårda - Apotekarnas
Justin Bieber/Eric Saade - Eric Saade
Zlatan Ibrahimovic/Magnus Svensson - Magnus Svensson

Vem har du som förebild?

B1 & B2, Piff och Puff, Camilla och Maria!


Vad säger du inför dagens match som eventuellt kan avgöra serien?

Det känns riktigt roligt och det har varit bra fart på träningarna sista veckan, bara vi blir lite mer effektiva så kommer det inte ha en chans!


Vad brukar du ladda med inför match?

Jag har hört att man ska äta mycket ägg så försöker göra det, annars gillar jag att vila ovanligt mycket och lyssna på musik som gör mig glad!


Har du något husdjur?

Jaaajjamen, två små kissar.


Vad tror du det blir för resultat i matchen?

Vi vinner med 6-3!


Det är inte okej!

I laget har vi några nissar som tidigare spelat i Pixbo. Inga större problem med det. Men när de (hon) kommer med rävkläderna till träningen. Då tycker vi inte att det är okej längre, skärpning Cattis!


Tessebullen

Ja, denna "unga" tös bokstavligt talat äter lussebullar till frukost, lunch och middag.

Vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram?


Hovshaga AIF - Warberg IC

Dagens motståndare var Hovshaga AIF. Det märktes att det var två veckor sedan vi spelade sist. Tempot var ganska högt, men vi slarvade lite med uppspelen och avsluten. 10 minuter in i matchen lyckas dock Therese Andreasson slå in säsongens snyggaste mål på volley. Anna Johansson levererar, från backposition, en hög långboll som Tessan galant smackar in i krysset. Hovshaga kvitterar minuten senare efter oklarheter i vår egen zon. Efter två till snygga mål leder vi med 3-1.

Andra perioden är som vanligt inte vår starkaste och Hovshaga kan vinna den med 1-0 efter ett välplacerat frislag i krysset.

Sista perioden var onödigt spännande med en utvisning av vår kapten Linnéa Petersson för lyftning av klubba. Var hon lärt sig sådana moves kan man fråga sig?!? I slutminuten punkterar Therese Arneson matchen med ett mål i öppen kasse och vi kan andas ut igen.

Skönt med tre poäng efter en match som inte är vår bästa. Men det är skönt att se att vi kan spela aggressivt i försvaret en hel match.

+++ Cornelia Scott

++ Ida Gustafsson

+ Rebecca Mårtensson

Therese Andreasson inför Hovshaga AIF

Ni möter Hovshaga imorgon, något ni speciellt har tänkt på inför denna matchen?

Vi har väl mer försökt få upp tempot på spelet den här veckan, eftersom vi inte hade någon match förra helgen. Vad jag har hört så är Hovshaga ett skickligt kontringslag så vi får se till att inte ge dem så många möjligheter till det.


Det var spelledigt förra helgen. Positivt eller negativt för er del?

Det ser jag som positivt, vi har fått chansen att ladda batterierna.


Vad äter du till frukost innan match?

Vaniljyoghurt och osockrade havreringar (vilket mer ser ut som hundmat).


Det blir några timmar hit och dit för bortamatcherna, men även hemmamatcherna för din del då du bor i Halmstad. Hur fördriver du tiden?

I Halmstadbilen brukar vi mest lyssna på bra musik och snacka lite och så vips är man hemma. I bussen blir det väl mest att jag vilar och lyssnar på musik.


Har du något husdjur?

Nej, inte för tillfället. Det hade varit trevligt med en hund, fast då måste jag först hitta bra och billig hundmat, övertala min sambo, bygga en hundgård och sen ska man ju ha tid att gå ut med den också. Så det blir nog inte inom den närmsta framtiden.


Städar du ofta hemma?

Nej, tack vare min kära mamma så slipper jag göra det ett tag framöver!


Har du någon förebild?

Den första jag kommer att tänka på är Maria Larsson. Hon är en stjärna helt enkelt!


Hur många gånger har du fått veckans värsting?

Två gånger tror jag det är och båda gångerna var det ytterst tveksamma motiveringar!


Och sist men inte minst, vad tror du resultatet blir imorgon?

Det blir nog tufft, men vi vinner med 5-3.


Warberg IC - Tvååker IBK

Så var det dags för derbymöte mot Tvååker. Det tog tid innan första målet kom, 16.51 lyckades Therese Arneson pricka målet. Men Tvååker ville inte vara sämre och 1-1 målet kom sekunderna innan pausvilan. Inte dålig fullträff från Tvååkerspelaren som nog gjorde matchens snyggaste mål.

Andra perioden började inte bra, Tvååker gjorde två snabba mål men i slutet av perioden lyckades vi vända till 3-3 innan pausvila genom Therese Andreasson och Catrin Arbelius.

I tredje perioden började det släppa för oss. Och målen började trilla in. Redan i andra minuten lyckas Madelen Jonsson och Rebecca Mårtensson göra både 4-3 och 5-3. Tvååker tar därefter time-out! Motståndarna lyckas få in ett mål till men fler mål blev det inte för Tvååker. Istället är det vi som producerar målen, hela 5 mål blev det i sista perioden. Matchen slutar 8-4!


Plus i matchen:
*** Cornelia Scott
** Linnea Petersson
* Therese Arneson


Mårtensson


Veckans värsting

Rebecca Mårtensson och Linn Ekermalm tog priset denna gången genom att på lördagskvällen ta fel på sina skor. Nog för att dom hade likadana skor men skiljer det sig inte en aning mellan strl 37 och 41? För Rebecca i det här fallet var det väl inga problem med att få på sig skon men desto jobbigare blev det för Linn som fick (hör och häpna) på sig skon med lite hjälp av ett skohorn!

Referat om helgens match kommer senare!


Derbylördag

Välkomna till ett riktigt hett derby idag när vi tar emot Tvååker IBK klockan 16.00!


RSS 2.0