Warberg IC - IBF Älvstranden

Det var dags för match igen och denna gången var det serieledarna Älvstranden som gästade oss.

Inledningen var ingen höjdare. Redan efter 00.41 gjorde gästerna 0-1. Vi hade lite problem i början men fick till slut ordnat upp spelet. Vi hade många farliga målchanser men vi får helt klart berömma Älvstrandens målvakt Emelie Frisk som var en mur i målet denna onsdagskväll, en matchavgörare!

I andra perioden utökade Älsvtranden sin ledning till 0-2. Strax därefter drar de på sig en U5, detta utnyttjar vi och gör både 1-2 och 2-2 under utvisningen genom Rebecca Mårtensson och Cornelia Scott. Men fler mål blev det inte för oss. Det var istället Älvstranden som i tredje drog ifrån till 2-5, vilket också var slutresultatet denna match. En tung förlust! Så illa att Therese Andreasson inte kunde sova på hela natten. Hennes uttalande efter matchen: - Jag hatar att förlora!

Något positivt att ta med sig från den här matchen är publiken! 433 personer såg gårdagens match och hela laget tackar för publikstödet och framför allt Blue Marines som stöttade oss igenom matchen!

Dagens plus går till:

*** Rebecca Mårtensson
** Cornelia Scott
* Malin Arneson

Fröjereds IF - Warberg IC

I helgen besegrade vi Fröjered med 3-7!

Och redan nu på Onsdag har vi ett viktigt möte när vi tar emot serieledarna IBF Älvstranden. Vi ser fram emot en spännande match!

Matchen spelas i SWC kl 19 Välkomna!

Veckans värsting v.43

När man är lagkompis med Anna Johansson behöver man inte vara rädd för att ta hem veckans värsting pris, för hon löser det rätt bra själv.
Anna toppar nu veckans värsting, efter att idag tagit hem priset för andra gången!

Motivering lyder:

Anna glömde sina klubbor till matchen mot Fröjered. Eftersom Anna är lite utav en materiallirare kunde hon inte bara ta vilken klubba som helst. Så hon fick "låna" LGs extraklubba och hooka om den!

Madelen Jonsson inför Fröjered

Vad har du för kommentar om matchen mot Östra Jönköping?

Nej vad säger man? Det blev många mål, det var ju kul. Men det roligaste är att vi håller igång hela matchen och fortsätter producera. Sen var det kanske inte den roligaste matchen att spela, det är mycket roligare med jämna matcher!

Vad säger du om serien när ni vinner med 24-3 mot laget som ligger 6:a?

Man hoppas ju att motståndet är bättre än så här men det är också ett tecken på att vi är bra i år! Men en tanke är också att man kanske borde göra om seriesystemet.

Hur känns formen inför lördagen?

Prima skinka! Har varit lite krasslig men jag hoppas kunna vila upp mig till helgen. I laget så tycker jag Elin har varit het i målet och Rebecca är också i riktigt bra form! Andra linen har verkligen visat framfötterna och det är riktigt kul att se hur de hittar varandra på plan.

Ni möter Fröjered på lördag. Hur känns det?

Jag har inte hört så mycket om Fröjered. Vi har mött dom tidigare men jag kommer inte riktigt ihåg hur matchen såg ut. Vi har våra mål, vi har våran fokus och vi ska fortsätta som vi nu inlett säsongen.

Vad tror du resultatet blir?

Vi vinner med 7-4!

EXEL

Nu har vi fått nya fina rosa tröjor!

Veckans värsting v.42

Therese Andreasson blev veckans värsting den här veckan och anledningen var:

När Ebba glömde sin bärbara dator efter en träning fick Tessan för sig att lägga upp den på blocket för att driva lite med Ebba. Det resulterade i att x-antal intresserade köpare ringde till Ebbas mobiltelefon för att fråga ifall hon fortfarande hade kvar den...

Humor på hög nivå!

24-3!!!

Ja, vad ska man säga? Resultatet säger ganska mycket om matchen mot Östra Jönköping. Men att det ska vara sån här skillnad på lagen i div 1? Det bjöds i alla fall på fina mål under söndagseftermiddagen i SWC. Speciellt roligt att se var backkollegorna Linnéa Petersson och Cornelia Scott, hela 12 poäng fick de gjort tillsammans!

Annat att notera är också att det slogs två nya rekord i D1 i söndags. Största segermarginalen någonsin med 21 mål (Det tidigare rekordet var 20 mål). Även de 27 målen som bjöds på var historiska (flest mål under en match).

* Linnéa Petersson

Rebecka Lönnegren inför Östra Jönköping

Du är ny i laget för i år hur har du kommit in i gruppen? Spelmässigt och socialt.

Jo, jag tycker jag har kommit in bra i gruppen, det är ett gott gäng. Spelmässigt är det fortfarande väldigt rörigt eftersom det är ett helt nytt spelsystem, men jag hoppas att det kommer med tiden.

Vad tycker du om Curt som tränare?

Han är lite hårdare än vad jag är van vid. Men en väldigt rutinerad och målmedveten tränare.

På söndag möter ni östra Jönköping, hur går snackat i laget?

Det har faktiskt inte varit speciellt mycket snack om helgens match, utan mest fokus på veckans träningar.

Är du i form inför helgen?

Det får vi se på söndag!

Vad blir resultatet?

Vinst med 9-2

Olofström IBK - Warberg IC

Det var ett laddat Warberg som kom på besök till Olofströms idrottshall i lördags, inte en tre poängare har vi i tidigare matcher kunnat plocka med oss hem därifrån, men nu var det dags för ändring!

Matchen såg ut att börja vår väg för redan i 3 minuten drar Olofströms (Amanda Ingvarsson) på sig en onödig 2+2 utvisning och Warberg får ett utmärkt läge att ta ledningen i matchen. Men så blir inte fallet, istället blir det ett tafatt powerplay med mycket slarv och Olofström nyper åt sig bollen vid mittplan och kontrar in 1-0 målet tid 3.26 Warbergs spelarna såg lagom chockade ut. Kort därefter gör vi ännu ett misstag i samma powerplay och Olofström tar till vara även på denna chansen och prickar in 2-0 tid 5.59. Att släppa in 2 mål i powerplay är under all kritik. Vi fick en start som ingen hade kunnat ana, men vi viker aldrig ner oss.
Resterande tid av perioden är spelet väldigt vajande och warberg får inte alls igång något spel, det är stirrigt och mycket bolltapp från båda lagen. Man kan säga att det inte gick att känna igen Warberg. Perioden slutar 2-0.

Warberg kommer ut som ett helt annat lag i period två, nu kunde man äntligen känna igen dom och spelet började se lovande ut. Tid 2.05 reducerar Linn Ekermalm till 2-1 efter fint spel. Några minuter senare efter ett bra uppspel klipper Madelen Jonsson till bollen stenhårt rätt upp i nättaket. Ett skott som målvakten och alla andra i hallen inte ens han reagera på. Detta innebar nu att det var kvittrat till 2-2 tid 8.55 in i andra perioden.
Warberg fortsätter att trycka på och skapar mycket lägen men deras målvakt är bra i målet och gör några kanon räddningar. Men i slutminuterna utav andra perioden tar vi ledningen (2-3) genom Rebecca Mårtensson tid 18.28 som efter en drömträff utifrån sätter bollen i nättaket. När slutsignalen för andra perioden går känns det som att en viss lättnad fanns i laget.
Nu hade man äntligen börjat le igen!

När tredje perioden drar igång är det inget snack om saken, warberg för spelet och visar hög klass i sitt spel.
Olofström hänger inte längre med och att warberg spelar på tre femmor och Olofström bara två får man verkligen betalt för nu. Warberg uttökar sin ledning 3.43 genom Linn Ekermalm och tid 4.18 styr Linn Ekermalm in sitt 3 mål för dagen på ett mycket fint sätt. Det är ett underhållande spel från Warberg och dom spelar med stor självsäkerhet och mycket glädje. Olofström försöker och försöker men får inte till något, möjligen ett par ströchanser men warberg är stabilt och lånar helst inte ut bollen. Olofström tvingas till en Time out tid 7.32 för att försöka kunna prata ihop sig om hur man ska kunna ta ikapp eller åtminstonde hur man ska få stopp på warbergs nätande. Men istället är det Linnea Petersson som testar på ett rullande långskott från mittplan som passerar 6 spelare och rinner tillsist igenom i en tunnel på målvakten in i nät. Kul att vi börjar göra mål från backposition!!
Bara några sekunder senare får Warbergs senaste tillskott Catrin Arbelius känna på hur det är att näta i Warbergs kläder. Warberg njuter av att rulla boll mellan varandra. Tid 10.59 sätter Therese Arnesson 2-8 målet och hon gör det på ett utmärkt sätt. Ett riktigt kanon avslut på Volley! Man kan säga att Olofström spelar fult stora delar av matchen och riktig gris innebandy det sista med många fula efterslängare. Det allra sista som händer i matchen är att återigen Olofströms Amanda Ingvarsson drar på sig en utvisning. Den här gången 2+10 för (osportsligtuppträdande)

Matchen slutar 2-8 vinst till dom LILA KLÄDDA SPELARNA, WARBERG!

Matchens lirare den här matchen blev Therese Arnesson, good work!

***  Therese Arnesson
**    Linn Ekermalm
*      Anna Johansson

Veckans värsting v.41

Det var dags att kora en ny värsting på måndagens träning. Ingen mindre än Curt Söderström själv fick för första gången ta del av värsting-mössan!

Att Curt inte medverkade på torsdagsträningen blev en stor förvåning för alla. Han hade ju trots allt aldrig missat en träning på 6 år!!! Men som tur var han back on track på lördagens match. (Antagligen Norrlandskuren som spelade in i det hela)

Bussuppladdning inför Match

Det är nu ca 2,5h kvar till match, lite tidsoptimister när vi kom fram 3h innan matchstart..
Men vi tog oss tid att kika runt i bussen för att kolla hur uppladdningen inför matchen ser ut.
Först kollade vi till Line och det såg ut såhär,
Line kör den softa stilen när hon laddar i bussen och det innebär:
* Sova någon timme
* lyssna på musik
* ta av sig skorna
* spela Wordfeud

Efter det hittade vi Camilla och Ebba som laddar på ett helt annat sätt, kolla här:
Halva resan ägnade dom sig åt.. HUBBA-BUBBA BLÅSTÄVLING!!!

Linnéa Petersson inför Olofström

Hur känns det nu efter helgens match mot Pixbo?
Det känns jättebra att få ha med sig den vinsten i bagaget. Vi får självförtroende av en så pass bra match med många mål. Jag tror att det gjorde att nervositeten släppte som vi hade i första matchen. Det var en tuff första match som vi fick och det var nog en hel del premiärnärver och sånt som spelade in i den matchen. Men nu är vi på gång!

Nu till helgen är det Olofström som står för motståndet. Hur känns det?
Det känns spännande. Dom tre sista åren så har dom legat i toppen, så det är ett tufft lag att möta. Vi har tidigare säsonger haft svårt för dom. Men på lördag tror jag vi tar med oss tre poäng hem!

Hur känns din personliga form, är du på topp?
Nej, jag känner mig fortfarande tung i kroppen men det kommer mer och mer för varje träning som går och det är spännande att spela med Cornelia. Det känns som att vi funkar bra emellan oss två. Cornelia är mer offensiv än vad jag är så vi kompleterar varandra ganska bra. Det är alltid lättare att få spela med en rightare också, för hon kan enklare göra uppspel på sin kant och det underlättar mycket. Det märks att hon har spelat på högre nivå, hon har tempot i kroppen.

Är det någon som känns extra het inför helgen?
Ja, Madde fortsätter bra. Hon var ju riktigt het på hemmamatchen sist med sina 5+2! Sen ska det bli kul att se Cattis som spelar sin första match på lördag. Så helgens match har nog mycket att bjuda på.

Vad tror du matchen slutar?
Vi vinner med 6-2

Galen i kanelbullar

Ebba var mest åpen idag när det bjöds på bullar, 5 st smällde hon i sig. gott!

Kanelbullensdag

Vi tackar Camilla Halldén för hennes bullbak som hela laget fick ta del utav efter träningen.
Maria och Tord blev dom första som fick provsmaka, "utmärkt goda" blev kommentaren!

Veckans värsting v.40

Denna veckan var det dags att kora en ny veckans värsting. Det var nog inte ett svårt beslut att fatta för den föregående veckas värsting.

Ebba Blomén, junisen i laget har under sitt år här i Warberg visat hög kvalité i sitt tänkande. En sak som Ebba är väldigt duktig på är att tippa. Och om det är någon som har svårt att räkna ut målskillnad, så kan vi rekommendera att ni tar hjälp av Ebba. Så kanske det blir rätt?!

Nyförvärv

På grund av att vi dragit på oss två långtidsskador (korsbandsskador) i år på Camilla Halldén och Maria Larsson, har vi fått värva en ny höger forward eftersom både Camilla och Maria är på samma position.

Vi välkomnar därför Catrin Arbelius som anslöt till truppen förra veckan och är klar för spel redan till helgens match mot Olofström. Cattis som hon kallas är född -91 och har tidigare spelat i Pixbos elitserielag men tappade spelglädjen och tog därför en paus från innebandyn. Nu är hon tillbaka i ett nytt lag och har fått en nytändning. Vi önskar Cattis lycka till och laddar inför en ny träningsvecka!

HN

kika gärna in på Hallands Nyheter (hn.se) och läs om gårdagens vinst mot Pixbo!

Storseger i dagens match mot Pixbo

Idag var det ny match för Warbergs damlag och inte vilken match som helst utan hemmapremiären där man anade att det skulle komma många förväntansfulla supporters. Det blev en riktig publikmatch med många vackra mål!

Att vara effektiv i början utav en match gav verkligen utdelning idag. 1-0 prickade Madelen Jonsson snyggt in efter 02.12 min spel. Pixbo såg inte alls ut att vara med på den kvicka start utav Warberg, Rebecca Mårtensson utökade nämligen Warbergs ledning bara 13 sek senare. Det var Warberg som höll i taktpinnen och spelade snabb innebandy med fina kombinationer. 3-0 görs utav Linn Ekermalm tid 02.47 detta innebar att warberg nu hade en 3-0 ledning bara 02.47 minuter in i första perioden. Warberg trycker på och Madelen Jonsson blir fint framspelad utav Therese Andreasson och gör sitt andra mål för dagen tid 04.53.
Precis efter detta blir Pixbo tvugna att ta en Time Out för att försöka prata ihop sig och komma in i matchen.
Men det hjälper inte, det är svårspelat för Pixbo och Warberg har övertaget i hela första perioden.
Malin Arnesson prickar in 5-0 i slutet utav första perioden och Warberg går till pausvila med en 5-0 ledning.

I andra perioden sjönk tempot avsevärt och det såg ut som att Warberg mest spelade av perioden.
Pixbo lyckas ändå inte åstadkomma speciellt mycket, dom får några ströchanser på våra misstag men Elin Nordin i målet täpper igen där bak väldigt bra. Trots en lugn period gör Theres Andreasson 6-0, sitt andra mål för kvällen tid 04.28. Tid 12.19 får Pixbos Maria Welin 2 min utvisning för (upprepade förseelser)
Warberg lyckades inte få in bollen trots spel 5 mot 4 men bara 3 sekunder efter att Pixbo blivit fulltagliga gör Madelen Jonsson 7-0 till Warberg.

Warberg går in i sista perioden med en 7-0 ledning och spelar med stort självförtroende.
Efter 04.54 min spel i sista perioden får Pixbo sin andra utvisning för dagen, den här gången tog warberg chansen att utöka sin ledning i spel 5 mot 4. Therese Andreasson blir den som får näta 8-0 tid 05.12.
Kort därefter gör Rebecca Mårtensson 9-0 (sitt andra mål för kvällen). Pixbo ser trötta och uppgiva ut samtidigt som Warberg fortsätter att mala på och vara i rörelse hela tiden, detta ger utdelning för Warberg och Pixbos Mimmi Olsson får en utvisning (upprepade förseelser) tid 10.59. Även detta överläge tar damerna vara på och denna gång är det Madelen Jonsson som gör sitt 4 mål tid 11.31.
Madelen Jonsson visar att hon är i riktigt god form och (stjärnan för dagen) gör sitt 5 mål tid 12.48.
Pixbo försöker och försöker att komma till läge att spräcka Warbergs nolla men ett stabilt försvars och målvaktsspel gör det svårt för dom att komma till bra lägen. Linn Ekermalm visar att hon har ett bra tryck i klubban och prickar från mittplan in 12-0 målet. Sista minuterna får Pixbo ett läge att spräcka Warbergs nolla när Line Nygård utvisas 2 minuter för slag tid 14.43. Pixbo tar till vara på detta läge och lyckas lite turligt få in en boll bakom Elin Nordin. Hela laget gör en fantastisk kämpar insatts och visar hög kvalité i spelet.

Matchen slutar 12-1 och det är en mycket nöjd publik (352st) som nu har fått se Damerna ta sin första 3 poängare för säsongen. Vi tackar alla er för att ni kom och stöttade oss, nu är det bara att ånga på och vi i damlaget hälsar alla varmt välkomna tillbaka till nästa hemmamatch den 16/10 då vi tar emot Östra SK Jönköping.